Nakşibendi Tarikatı - Öz değerleriyle birlikte.
ANASAYFA SİTEDE ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE SORU SORUN? İLETİŞİM

CANLI YAYIN İZLEYİN...

 
 
 

GALERY

ANKET

Yeni web sitemizi nasıl buldunuz?





Tüm Anketler

SİTEDE ARA


Gelişmiş Arama

SİTEMİZE ZİYARETLER!

 
Bugün Tekil1032 
Bugün Çoğul1132 
Toplam Tekil 8768160 
Toplam Çoğul12723998 
Ip 185.50.70.3

REKLAM

 

DESTEK

Avukatların Menzil'e Gelişleri ve Tövbe

Avukatların Menzil'e Gelişleri ve Tövbe

Tarih 19 Nisan 2013, 16:24 Editör

İntisap eden hukuk adamları ve Gavs-ı Sani Hazretleri arasında geçen bir konuşma..

Bir kaç hukuk adamı Menzil’e gelip, Gavs-ı Sani (k.s.) Hazretlerine sormuşlar: Tevbe etmek ve sizin elinizi tutmak şart mıdır? Onsuz olmaz mı ?

Gavs: Şart değil amma siz hukuk adamısınız, bir insan mahkemeye düşse, davası olsa, o insan tek başına mı davasını görmesi güzeldir, yoksa bir avukat tutup avukat marifetiyle mi kendini savunması daha güzeldir.

Avukatlar cevap vermiş: Avukatı olsa daha rahat işini görür. Avukat onu daha güzel müdafaa eder. 

Gavs-ı Sani Seyyid Abdulbaki Hz. şöyle buyurmuş: Aynen ahiret işi de böyledir. Kim o Sadatların elini tutarsa, sekiz şartı yaparsa İlahi noterde bunlara, vekalet vermiş oluyor, İlahi noterde o Sadata vekaletname veriyor. Son nefeste ölürken imanla ölme vekaletnamesi, şeytana karsı yardım vekaletnamesi, kabirde sual melekleri gelince yardım vekaletnamesi, mahşerde hesap verirken şefaat vekaletnamesi, sırattan geçerken yardım vekaletnamesi. O vekaletnameyle o zat gelir şeytan kaçar, melekler neden geldin dediğinde de Allah (c.c.) onun vekaleti var,Ben kabul ettim ona karışmayın der.O şekilde gerek son nefeste,gerek kabirde,gerek mahşerde,gerek sıratta o vekaletnameyle gelirler Ümmeti Muhammede yardım ederler.Şart değil amma bu kadar da faydası var ne dersiniz buyurmuş. 


O hukukçularda insaflı insanlarmış o vekaletnameyi bizde verelim demişler… 


Kim bu zatların izinden giderse Allah’ın izniyle Peygamberimizin ve ashabının izinden gitmiş olur….

Özetle denilebilinir ki;

Tövbe Allah'a edilir, ama bir evliyanın şahitliğinde ve duasını alarak tövbe etmekte çok büyük bir nimettir, çünkü Buhari'de geçen bir Kudsi hadiste Allah (cc) "Ben kulumu sevdiğim zaman, onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, anladığı kalbi olurum. Benden bir şey isterse, istediğini veririm. Bana sığınırsa kendisini korurum." (Buhari, İbn Mace, Beyhaki)

Tek başınada tövbe edilir, ama bir velinin vesilesi ile duasını alarak tövbe etmekte aliyyul ala, nur üstüne nur ve çok büyük nimetlere kapı açar..

İşte Allah'ın sevdiği dostu ile tövbe etmenin birçok nimetinden biri budur.. Onun için bu fitnenin, ateşin her yeri kuşattığı devirde bu büyük nimetin değerini bilmek lazımdır.

Allah Resulu (sav); "Ahir zamanda imanı elde tutmak, kor ateşi elde tutmak gibidir.." buyurmuş. 

Günümüzde insan bir kelime ile dahi dinden çıkıyorda, Allah muhafaza farkına varmıyor, imanı elden giden insana namaz, niyaz hiç birşey fayda vermez... İmansız giden insan ebedi olarak cehennemden çıkamaz. Çünkü iman bir bütündür..

Kütübü Sittede geçen şu hadis kısa ve öz olarak durumu izah etmektedir..

Avf Bin Malik El Esedi (ra) anlatıyor;

"Yedi veya sekiz kişi Resulullah'ın (sav) yanında idik. Bir ara Efendimiz (sav):

- Allah'ın Resulüne biat etmiyecekmisiniz? diye sordu.

Bunu üç defa tekrarladı. Bizde gerçi yeni biat yapmıştık ama Resulullah (sav) ısrar edince tekrar toplanıp biat için ellerimizi uzattık:

- Ya Resulullah! Biz sana biat etmiştik. Şimdi ne üzere biat edelim dedik. Resulullah (sav):

- Allah'a ibadet edip hiçbir şeyi ona ortak koşmamanız ve beş vakit namazı kılmanız üzere! Buyurdu. Ardından gizli bir sesle:

- İnsanlardan hiçbirşey istememek üzere! diye ekledi.

O gün orada biat edenlerden bazılarını gördüm; yolda kamçısını düşürüyordu da Resulullah'a (sav) verdiği sözü bozmamak için hiç kimseye, "Şunu bana verir misin?" demiyor; bilâkis bineğinden inip kendisi alıyordu."

Kaynak: Müslim, Zekat, 108; Ebu Davud, Zekat, 27(no:1642); Nesai, Salat, 5; İbn Mace, Cihad, 41(no:2867)


Şimdi burada sahabe-i kiram efendilerimiz farz olan namaz kılma eyleminin sözünü Peygamber Efendimize mi veriyor? Nasıl ki namaz kılmakta Allah cc için yapılan bir ibadetse, tövbe etmekte Allah cc için yapılan bir ibadettir.

"Ya Rabbi bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım, keşke yapmasaydım, inşaAllah birdaha ben yapmayağım." şeklinde ki tövbe etmek eylemi ile namaz kılmak eylemi arasında ki fark nedir?

Ehli sünnet inancına göre; Namaz kılmakta farzdır, günahlardan tövbe etmekte farzdır. Şimdi sanırım tövbe almak tabirinin, yani Peygamber Varisi bir kamil mürşid ile birlikte tövbe etmenin aslında sünnet olduğunu buradan da anlayabiliriz.

Naksibenditarikati.com / 2013

Bu yazı 27179 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit




Sizlerin Anıları

Bir okurumuzun yaşadığı güzel bir anı..

Bir okurumuzun yaşadığı güzel bir anı.. Üniversite öğrencisi bir kardeşimizin başından geçen hoş bir anı..

İki Sofi Şehidimizin Anısı

İki Sofi Şehidimizin Anısı Hayırla yâd etmek için sitemize eklemek istedik..

MENZYL SYLSYLE-Y ALYYYE

Söz ve Resim
ALLAH’IN HATIRINA KİMSENİN HATIRINI DEĞİŞMEYİZ.
ÖNEMLİ OLAN ALLAH’IN RIZASIDIR, KULUN RIZASI DEĞİLDİR.

GAVS-I SANİ HZ.

SÖZLÜK

(c) Web sitemizin Vakıf, dernek vb. kuruluşlar ile resmi bir bağı kesinlikle yoktur, tamamen kişisel çabalarla kurulmuş bir web sitesidir. Ancak istifade edilmesi için yazı ve linklerini kaynak belirterek yayınlayıp, destek verdiğimizde olabilir. Ayrıca diğer kaynaklardan, ehli sünnet çizgisinde gördüğümüz çalışmaları kaynak göstererek sitemizde yayınlamaktayız. Niyetimiz, sayısız faydasını gördüğümüz, Kuran ve Sünnet esaslı bu yüce Nakşibendi yolunu insanların tanıması ve istifade etmesine vesile olabilmektir. Sitemizden emeğe saygı çerçevesinde kaynak göstererek her türlü alıntı yapılabilinir. www.NaksibendiTarikati.com
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Alt Yapy: MyDesign - Dizayn ve Hosting: Ri-Mer Bili?im